Hoe Linkedin te gebruiken voor freelancers en ondernemers

We hebben allemaal de uitdrukking ‘Mensen kopen van mensen die ze kennen, leuk vinden en vertrouwen’ gehoord. Ik kon de oorsprong van deze zin niet achterhalen; het is toegeschreven aan Mark Twain of Dale Carnegie en waarschijnlijk vele anderen. In ieder geval is het logisch. Als je wilt dat iemand bij je koopt, moeten ze weten dat je bestaat. Dan kunt je zorgen dat ze je leuk gaan vinden en uiteindelijk gaan vertrouwen. Op LinkedIn betekent dit dat ze op het eerste niveau met je verbonden moeten zijn. Eerst maak je contact met een persoon die je klant zou kunnen worden. Je zoekt ze gewoon op LinkedIn en nodigt ze uit om connectie te maken. Er zijn tools zoals bijvoorbeeld LinkedIn Sales Navigator om je te helpen bij het vinden van je ideale klant, maar zelfs als je de zoekfunctie op uw gratis LinkedIn-account gebruikt, kunt je je ideale klant vinden. U zoekt dus naar wie u als klant wilt hebben, leest hun profiel en als je ze leuk vindt, vraagt ​​je ze gewoon om een connectie te maken. Velen zullen je connectie verzoek daadwerkelijk accepteren. Zodra je bent verbonden, moet je met hen communiceren. De eerste stap is om hun aandacht te trekken. Je kunt ze eenvoudig een persoonlijk bericht sturen op LinkedIn. Niet elke persoon met wie je verbonden bent, zal antwoorden. Ze kennen je nog niet. Ja, ze accepteerden de connectie, maar dat gebeurde meestal vrij automatisch. Ze zien uw connectieverzoek, kijken misschien over uw profiel en accepteren de connectie. Wanneer je ze het eerste persoonlijke bericht stuurt, vragen ze zich vaak af hoe dat allemaal is gebeurd. ‘Een vreemde spreekt mij aan’, denken ze misschien. Dus ze bekijken je profiel opnieuw en ze reageren misschien, of niet. Nu moet je vasthoudend zijn. Blijf proberen hun aandacht te trekken. Niet door te schreeuwen of raar te zijn, maar door inhoud te publiceren die uw ideale klant leuk zal vinden. Iets dat hen iets leert, iets dat hen helpt. Misschien deel je een artikel dat je ergens hebt gelezen dat je heeft geholpen. Wat je nu doet, is werken aan de “Know Factor” door artikelen en berichten te publiceren met nuttige kennis of informatie. Al deze stukjes inhoud worden getoond aan uw connecties op het eerste niveau en aan mensen die met u verbonden zijn op het tweede en derde niveau. LinkedIn toont niet elk bericht of artikel aan elk van uw connecties op het eerste niveau. In eerste instantie niet. Na verloop van tijd zullen uw berichten en artikelen echter aan steeds meer mensen worden getoond. Vooral als uw inhoud boeiend is. Stel je voor wat er nu gebeurt: je maakt connectie met een persoon. Een vreemde. Deze persoon krijgt nu een stukje inhoud gepresenteerd in hun LinkedIn-nieuwsfeed. Ze beginnen je op te merken.

Nadat de nieuwe connectie enkele van uw artikelen, posts of video’s heeft gezien, hebben ze de neiging om meer tijd door te brengen met uw volgende artikel, post of video en uiteindelijk zullen ze zich bezighouden met uw inhoud. Ze drukken op de like-knop of laten zelfs een reactie achter.

Je ideale klanten weten geleidelijk dat je bestaat en dan beginnen ze te lezen (of video’s te kijken) van wat je doet en uiteindelijk vertrouwen ze je.

Als deze persoon nu op de markt komt voor jouw product of dienst, weet hij of zij dat je bestaat. Ze hebben een zekere sympathie en enig vertrouwen opgebouwd.

Op dit moment is het heel gemakkelijk om ze iets te verkopen. Als wat je aanbiedt in overeenstemming is met wat ze nodig hebben, heb je een kans om te ​​verkopen.

Alle anderen zullen overkomen als onbekende vreemde verkopers, terwijl jij een beetje bij de inner circle van vertrouwde vrienden behoort. Dit komt ook omdat de mensen Linkedin vertrouwen en dit vertrouwen vloeit automatisch over in de connecties die de mensen op Linkedin hebben opgebouwd.

1. Definieer uw ideale klant.

2. Vind uw ideale klant op LinkedIn.

3. Stuur een persoonlijk verbindingsverzoek.

4. Publiceer regelmatig nuttige stukjes inhoud.

5. Nodig ze uit om deel te nemen aan uw posts en uiteindelijk met u en uw producten of diensten.

Dit kun je ook in je business gaan gebruiken. Mijn aanbeveling voor de marketing binnen Linkedin is om ook video te gaan gebruiken. Ik help ook mensen die betere video’s willen maken of een betere business deal willen sluiten. Neem eens contact op ik hoor graag van je.
Contact